You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

07
Σεπ
07
Σεπ

Βελτιστοποιημένες διαδικασίες σκυροδέτησης μετρούν τη θερμοκρασία και ωριμότητα του σκυροδέματος

7 Σεπ 2021


Δελτία τύπου

7 Σεπ 2021
  • Δελτίο τύπου (ελ)
  • 19.431 Χαρακτήρες (χωρίς κενά)
  • 6 πατήστε τις εικόνες
  • 35.8 MB
Κατεβάστε τα Δελτία Τύπου

Το κιτ παρακολούθησης θερμοκρασίας και ωρίμανσης σκυροδέματος InSite Construction της PERI

Με το PERI InSite Construction, η PERI φέρνει στην αγορά διάφορες ψηφιακές λύσεις που βελτιστοποιούν τη διαδικασία σκυροδέτησης στο εργοτάξιο και βοηθούν στην εξοικονόμηση χρόνου και στη μείωση του κόστους. Το κλειδί: μια συσκευή μέτρησης, το cloud και οι ίδιοι οι αισθητήρες. Αυτά περιλαμβάνουν το κιτ InSite Construction παρακολούθησης θερμοκρασίας και ωρίμανσης σκυροδέματος της PERI για αποτελεσματική μέτρηση της θερμοκρασίας και προσδιορισμό της ωριμότητας του σκυροδέματος.

Το κιτ παρακολούθησης θερμοκρασίας και ωρίμανσης σκυροδέματος PERI InSite Construction (ISC) μετρά τη θερμοκρασία σε διαφορετικά σημεία του σκυροδέματος και στη συνέχεια διαβιβάζει τα δεδομένα απευθείας στον χρήστη μέσω της εφαρμογής Web ISC. Αυτό εξαλείφει την ανάγκη για χειροκίνητη ανάγνωση και καταγραφή των σημείων μέτρησης κατά τη διαδικασία σκυροδέτησης που είναι χρονοβόρο. Το καλώδιο με αισθητήρα θερμοκρασίας του ISC μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε περιοχή του οπλισμού πριν από τη σκυροδέτηση.

Το απλό κιτ ISC αποτελείται από μία τεχνική συσκευή, μια κύρια μονάδα ενσωματωμένη στη συσκευή ως πύλη, πέντε ανιχνευτές θερμοκρασίας, συνολικά 100 m καλώδιο με αισθητήρα θερμοκρασίας και έναν κόμβο θερμοκρασίας περιβάλλοντος.

Βελτιστοποιημένη διαδικασία σκυροδέτησης

Εάν η θερμοκρασία του σκυροδέματος είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη από την επιθυμητή, ο χρήστης λαμβάνει μια ειδοποίηση και μπορεί να πάρει τα κατάλληλα μέτρα. Στην περίπτωση μάζας σκυροδέματος, η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του πυρήνα και της εξωτερικής στιβάδας μπορεί να παρακολουθείται και να μειωθεί έτσι η πιθανότητα πρόκλησης ρωγμής από υψηλή θερμοκρασία. Η διαδικασία μέτρησης της θερμοκρασίας επίσης βοηθά στον προσδιορισμό της ωριμότητας του σκυροδέματος και επομένως του ιδανικού χρόνου για χτύπημα.

Αυτό σημαίνει ότι οι χρόνοι χρήσης και λειτουργίας του μεταλλότυπου μπορούν να βελτιστοποιηθούν, πράγμα που μπορεί να επιτρέψει την έγκαιρη διεξαγωγή της διαδικασίας χτυπήματος ή να μειώσει την ποσότητα των υλικών του μεταλλότυπου, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση χρόνου και κόστους στο εργοτάξιο. Επιπλέον, η χρήση του καλωδίου με αισθητήρα θερμοκρασίας του ISC φαίνεται καλύτερα σε υψηλότερης ποιότητας σκυροδέμα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα σχετίζεται με το θέμα της βιωσιμότητας: δεν μένουν μπαταρίες, πομποί, δέκτες ή κυκλώματα στο σκυρόδεμα μετά τη χρήση του συστήματος.

Ανάλυση των δεδομένων οπουδήποτε και οποτεδήποτε χάρη στην ISC web εφαρμογή

Αναφορικά με την ISC web εφαρμογή, ο χρήστης μπορεί να κάνει ανάλυση των δεδομένων οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά μέσω της εφαρμογής από οποιαδήποτε συσκευή.

Η ISC web εφαρμογή διαθέτει ένα απλό για τον χρήστη περιβάλλον, που του παρέχει μια επισκόπηση της διαδικασίας σκυροδέτησης και της ωριμότητας του σκυροδέματος σε πραγματικό χρόνο. Ο πίνακας ελέγχου της εφαρμογής μπορεί να διαμορφωθεί σύμφωνα με τις ανάγκες του πελάτη κάθε φορά. Ο χρήστης ειδοποιείται επίσης αυτόματα όταν εμφανιστούν οι προκαθορισμένες τιμές. Επιπλέον, μια άλλη λειτουργία ειδοποίησης και blog διευκολύνει την άμεση και διαφανή επικοινωνία μέσα στην ομάδα του έργου. Η προσπάθεια που απαιτείται για τις διαδικασίες τεκμηρίωσης ελαχιστοποιείται λόγω του ότι μπορούν εύκολα να δημιουργηθούν για τις ολοκληρωμένες διαδικασίες σκυροδέτησης ψηφιακές αναφορές.

Ευκολία στη χρήση

Η διαδικασία μέτρησης της θερμοκρασίας σκυροδέματος και προσδιορισμού της ωριμότητας του σκυροδέματος είναι πολύ απλή. Το σύστημα είναι συμβατό με όλα τα συστήματα μεταλλότυπου και αποτελεί ένα τυποποιημένο σύστημα για ολόκληρη τη διαδικασία σκυροδέτησης. Λόγω του ότι λειτουργεί μέσω του δικτύου του κινητού τηλεφώνου, ο χρήστης επωφελείται από την ευρεία κάλυψη του δικτύου, έτσι αποφεύγεται η πιθανότητα διακοπής και εξασφαλίζεται η συνεχής μετάδοση των δεδομένων. Ο κόμβος αισθητήρα του ISC φορτίζεται αποτελεσματικά στην τεχνική συσκευή του ISC ή απευθείας μέσω της παροχής ρεύματος.