You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Ανακαλύψτε την PERI

Ορόσημο της εταιρείας μας

Ταξιδέψτε μαζί μας στην εντυπωσιακή και ενδιαφέρουσα ιστορία της PERI. Τα προηγμένα προϊόντα μεταλλότυπου και ικριωμάτων, καθώς και τα συναρπαστικά κτίρια είναι αυτά που χαρακτηρίζουν την επιχειρηματική ανάπτυξη της εταιρείας.

1969

Έτσι ξεκίνησαν όλα

Ίδρυση της εταιρείας

Ο Artur Schwörer μαζί με τη σύζυγό του, Christl, ιδρύουν την εταιρεία PERI. Στόχος της επιχείρησης είναι ο εξορθολογισμός των κατασκευών από σκυρόδεμα. Οι κατασκευαστικές εργασίες έπρεπε να γίνουν απλούστερες, ταχύτερες και ασφαλέστερες.

Η ονομασία της PERI προέρχεται από την ελληνική λέξη «περί».

Το σύστημα μεταλλότυπου περιβάλλει το σκυρόδεμα - η σκαλωσιά περιβάλλει το κτίριο.

PERI T 70

Παράγεται η πρώτη ξυλοδοκός με την ονομασία PERI T70. Η πρώτη παραγγελία περιλαμβάνει 80 ξυλοδοκούς με μήκος 3,05 m. Οι ξυλοδοκοί εμποτίζονται με το χέρι, πάνω σε μια πλαστική μπανιέρα χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι και στη συνέχεια φορτώνονται απευθείας πάνω στο φορτηγό που περιμένει. Η ετήσια παραγωγή ανέρχεται σε περίπου. 50.000 τρέχοντα μέτρα.

Η αίθουσα παραγωγής βρίσκεται στις εγκαταστάσεις (επιφάνειας 6.000 m² ) της εταιρίας στο Weissenhorn.

1970

Πρώτη μεγάλη σύμβαση

Εγκαταστάσεις ανύψωσης πλοίων στο Scharnebeck, κοντά στο Lüneburg στη Γερμανία

Η μεγαλύτερη κατακόρυφη διπλή δεξαμενή ανύψωσης πλοίων στον κόσμο συνδέει το κανάλι Mittelland με τον ποταμό Elbe καλύπτοντας υψομετρική διαφορά 38 m.

1972

Ανοίγει το πρώτο υποκατάστημα

Η PERI επεκτείνεται στην Γερμανία

Τα πρώτα υποκαταστήματα ανοίγουν στο Αμβούργο και τη Στουτγάρδη.

1974

Οι πρώτες θυγατρικές

Η PERI επεκτείνεται στην Ευρώπη

Οι πρώτες θυγατρικές ιδρύονται στην Ελβετία και τη Γαλλία.

1984

Επέκταση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού

PERI USA

Ίδρυση της πρώτης θυγατρικής πέρα από τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Δικτυωτή ξυλοδοκός GT 24

Σε συνέχεια της ανάπτυξης της ξυλοδοκού Τ-70 V με ύψος 36 cm, η νέα δικτυωτή ξυλοδοκός GT 24 παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία στο εργοτάξιο, με λιγότερο συνολικό ύψος κατά 12 cm, αλλά με την ίδια σταθερότητα.

1985

Κατασκευή φράγματος στην Τουρκία με το μεταλλότυπο TRIO

Φράγμα Ατατούρκ, Τουρκία

Με το σύστημα μεταλλοτύπου μονόπλευρης αναρρίχησης SKS αρχίζει η διεθνής ιστορία επιτυχίας με την κατασκευή του τρίτου μεγαλύτερου φράγματος στον κόσμο.

Έχει ξεκινήσει η κυκλοφορία του κορυφαίου συστήματος μεταλλοτύπου, στην Ευρώπη

Το γενικής χρήσης σύστημα μεταλλοτύπου τοιχίων διακρίνεται για τα διαφορετικά μεμονωμένα εξαρτήματα, με αποτέλεσμα ταχύτερες εργασίες καλουπώματος. Λίγα χρόνια αργότερα, το σύστημα TRIO κατείχε ηγετική θέση στην αγορά.

1989

Αυτοαναρριχώμενο σύστημα ACS

Το νέο ορόσημο στην τεχνολογία αυτοαναρρίχησης

Η PERI εισάγει το αυτοαναρριχώμενο σύστημα ACS. Η αναρρίχηση πραγματοποιείται με υδραυλικό μηχανισμό αναρρίχησης χωρίς τη χρήση γερανού. Οι καλοσχεδιασμένες πλατφόρμες εργασίας προστατεύουν το προσωπικό από όλες τις καιρικές συνθήκες

1991

Λογισμικό CAD

73 γραφεία στο Weissenhorn, δουλεύουν πια με το ηλεκτρονικό πρόγραμμα CAD αντικαθιστώντας την σχεδίαση με το χέρι.

1992

MULTIPROP και SKYDECK

Έκθεση bauma 1992

Στην έκθεση Βauma, το 1992, η PERI παρουσιάζει τα νέα καινοτόμα προϊόντα από αλουμίνιο – το μεταλλότυπο πλάκας SKYDECK και τους ορθοστάτες MULTIPROP. Χαμηλό βάρος, υψηλή φέρουσα ικανότητα, ενσωματωμένη ταινία μέτρησης και το αυτοκαθαριζόμενο παξιμάδι είναι τα στοιχεία της επιτυχίας του ορθροστάτη MULTIPROP σε όλο τον κόσμο.

1994

Σύνδεση Δανίας – Σουηδίας στο Öresund

Σύστημα μεταλλοτύπου για τη μεγαλύτερη σήραγγα του κόσμου

Ένα ειδικά διαμορφωμένο εργοστάσιο παράγει τα τμήματα σήραγγας σε αποβάθρα στην ξηρά. Τα μεμονωμένα στοιχεία της σήραγγας ρυμουκλούνται στην ανοιχτή θάλασσα χρησιμοποιώντας προβλήτες και στη συνέχεια βυθίζονται στις καθορισμένες θέσεις τους στο βυθό της θάλασσας.

Η PERI διαθέτει 13 υποκαταστήματα στη Γερμανία και 22 θυγατρικές σε όλο τον κόσμο. Ο κατάλογος προϊόντων περιλαμβάνει πάνω από 2000 προϊόντα.

25 χρόνια PERI – Εορτασμός

1998

Ικριώματα PERI UP, Πύργοι Petronas και Guadragon

Ικριώματα PERI UP

Με την ανάπτυξη των ικριωμάτων PERI UP, η PERI ξεκινά τις δραστηριότητές της στην αγορά των ικριωμάτων. Η σκαλωσιά προσόψεως PERI UP T 72 με το πλαίσιο Τ και το προστατευτικό κιγκλίδωμα είναι ασφαλής και οικονομικώς αποδοτική.

Πύργοι Petronas Towers, Kuala Lumpur, Μαλαισία

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του τότε υψηλότερου κτιρίου στον κόσμο, με ύψος 452 m, η χρήση του αυτοαναρριχώμενου συστήματος ACS εξασφαλίζει την ομαλή και χωρίς προβλήματα πρόοδο της κατασκευής.

Νέο διοικητικό κτίριο

Κατασκευάζεται το υπερσύγχρονο κτίριο γραφείων για το προσωπικό της PERI στο Weißenhorn.

2000

Το νέο λογότυπο της PERI

Το νέο λογότυπο της PERI

Το οριζόντιο βέλος συμβολίζει την αυξανόμενη παρουσία στην αγορά και τον αυξανόμενο αριθμό των ικανοποιημένων πελατών. Το κάθετο βέλος αντιπροσωπεύει την βελτίωση της ποιότητας όλων των υπηρεσιών PERI

Παραγωγή

Παράγονται 20.000 τρέχοντα μέτρα ξυλοδοκών ημερησίως.

2003

Η μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα στον κόσμο

Viaduc de Millau, Γαλλία

Κατασκευάζεται η καλωδιωτή γέφυρα μήκους 2,5 χλμ με την χρήση ειδικού χαλύβδινου συστήματος μεταλλοτύπου το οποίο αναρριχάται από την μία φάση στην άλλη με την βοήθεια του αυτοαναρριχώμενου συστήματος PERI ACS.

 

2004

Από ένα γλυπτό σε ένα κτίριο

Turning Torso, Σουηδία

Λόγω της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής του, το συγκρότημα γραφείων και κατοικιών, που υψώνεται στα 190 m, απαιτεί έναν ιδιαίτερα αποδοτικό σύστημα μεταλλοτύπου με αυτοαναρριχώμενες μονάδες ACS.

2005

Πρόκληση για την τεχνολογία μεταλλότυπου και επένδυση στο μέλλον

Μουσείο Mercedes – Benz, Στουτγκάρδη, Γερμανία

Το πιλοτικό πρόγραμμα για την διαμόρφωση 3D προκατασκευασμένων καλουπιών θέτει νέα πρότυπα στην τεχνολογία μεταλλότυπου.

Επένδυση στο μέλλον

Η PERI επεκτείνει τις μονάδες παραγωγής κατά 80% και διπλασιάζει το μέγεθος των εγκαταστάσεων διαχείρισης και παράδοσης των προϊόντων. Συνολικά, η PERI επενδύει περίπου 80 εκατομμύρια Ευρώ στο Weissenhorn.

2007

Σύστημα VARIOKIT

Ευελιξία και λειτουργικότητα για ευρύ φάσμα εφαρμογών

Η PERI παρέχει για πρώτη φορά ένα σύστημα που αποτελείται από τυποποιημένα, ενοικιαζόμενα εξαρτήματα και εξαρτήματα σύνδεσης, για συνδυασμούς φορτίων σε σήραγγες, γέφυρες και στην κατασκευή κτιρίων

Συνέχεια

Διοικητικό Συμβούλιο το 2007 - ο ιδρυτής της εταιρίας Artur Schwörer (απεβίωσε το 2009), με τους γιους του Alexander και Christian.

Βιωσιμότητα

Η μονάδα παραγωγής ενέργειας από βιομάζα στην κεντρική μονάδα παραγωγής στο Weissenhorn είναι σύμβολο του συνδυασμού της οικονομικής και της οικολογικής βιωσιμότητας στην PERI.

2008

Εντυπωσιακή κατασκευή γέφυρας

Γέφυρα του Sheikh Khalifa, Άμπου Ντάμπι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Με μήκος 1,455 km και εντυπωσιακό πλάτος 60 m, η γέφυρα του Sheikh Khalifa συνδέει την ηπειρωτική χώρα του Άμπου Ντάμπι με το νησί Saadiyat.

2009

Ένας όροφος την εβδομάδα

Το διεθνές ξενοδοχείο (πύργος), Σικάγο, ΗΠΑ

Χάρη στα συστήματα SKYDECK και ACS, το κολοσσιαίο κτίριο κατοικιών και ξενοδοχειακό συγκρότημα ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ. Το αποτέλεσμα είναι το ψηλότερο κτίριο από οπλισμένο σκυρόδεμα στην Αμερική.

2011

Το εργοτάξιο του αιώνα

Κατασκευή της νέας Διώρυγας του Παναμά

Η νέα κατασκευή του γιγαντιαίου καναλιού στις ακτές του Ατλαντικού και του Ειρηνικού είναι η μεγαλύτερη ενιαία παραγγελία στην ιστορία της εταιρείας.

2012

myPERI - H οnline εφαρμογή

Ενημερωμένες, διαφανής και διαθέσιμες πληροφορίες όλο το εικοσιτετράωρο

Η PERI είναι ο πρώτος κατασκευαστής μεταλλότυπου και ικριωμάτων που προσφέρει στους πελάτες άμεση πρόσβαση στις απαιτούμενες πληροφορίες. Όλα τα απαραίτητα έγγραφα για κάθε έργο είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο ανά πάσα στιγμή.